Track-Control Historie

Track-Control Historie

GPS aangestuurde ploegbesturing om perfect recht te ploegen is al geruime tijd beschikbaar.Vanuit de markt kregen we echter vraag naar een ploegbesturingssysteem, zonder de nadelen van huidige systemen.Het werd tijd om kennis en ervaring over GPS, elektronische aansturing, bedieningsgemak en ploegen te bundelen.Een logisch gevolg werd de samenwerking tussen Risseeuw Techniek te Schoondijke en LMB Vermeulen BV te Oostburg.

Pieter Risseeuw ontwikkelt al jaren specifieke elektronische toepassingen voor landbouwmechanisatie enis bovendien akkerbouwer. Patrick Uitdewilligen is de GPS specialist van LMB Vermeulen BV en eveneens akkerbouwer.In het najaar van 2012 hebben Pieter en Patrick op de natte Zeeuwse klei een nieuw ploegbesturingssysteem ontwikkeld en uitgebreid getest. In januari 2013 kon het systeem worden geïntroduceerd: Track-Control ploegbesturing was geboren!

In de loop der jaren is het systeem verder ontwikkeld en verbeterd. Inmiddels draaien er ploegbesturing systemen in Nederland, Belgi├ź, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Canada.

Inmiddels is het Track-Control gamma uitgebreid met Implement en Level control. De komende tijd zal ook dit verder ontwikkeld worden.