Track-Control Plough Control (PC)

Track-Control Plough Control

Met mooi recht ploegwerk is het gemakkelijk om een vlak zaaibed te creëren wat belangrijk is voor de teelt. Dit ongeacht grondsoort, voorvrucht of beperkt zicht. Tevens is het eenvoudiger om diepte intstellingen te handhaven waardoor de trekkracht optimaal benut kan worden en het verbruik van brandstof minder is.
De ploegbesturing is mogelijk op bijna alle varioploegen. Op de ploeg wordt een breedtesensor gemonteerd en voor de breedteversteling wordt de breedte cilinder gebruikt die reeds aanwezig is. Door een electro-hydraulisch stuurschuif of rechtstreeks door een electro-hydraulisch stuurschuif van de trekker wordt de cilinder aangestuurd. Middels RTK/GPS wordt deze aangestuurd.

Ploegbesturing

Inmiddels zijn er al enkele ploeg besturingssystemen ontwikkeld. Wat Track-Contol uniek maakt is dat het wordt bediend via het bestaande ISOBUS scherm en het heeft RTK nauwkeurigheid van 1 á 2 cm op elk moment van de dag. Tevens heeft het een Automatische calibratie van de snijbreedte van de eerste voor en automatisch uitgeren is heel eenvoudig en zonder veel "gedoe".
Wat het verder uniek maakt is dat het speciaal ontwikkeld is door en voor akkerbouwers.

Track-Control is speciaal ontwikkeld als toepassing voor Trimble/CNH (New Holland, Case, Steyr), AG Leader, Topcon (o.a. Massey Ferguson, Fendt, Deutz) en John Deere GPS-systemen.

Voordelen van Track-Control ploegbesturing:

  • Ploegen van contouren is geen probleem.
  • Automatische calibratie van de snijbreedte van de eerste voor.
  • Uitgerust met wentelsensor, dus automatisch de juiste ploegrichting.
  • Werkt via het bestaande GPS ISOBUS scherm, dus geen extra scherm/kast nodig in de trekker!
  • Altijd recht ploegen, ongeacht grondsoort, voorvrucht of beperkt zicht.
  • Automatisch uitgeren zonder “gedoe”.
  • Toepasbaar op elke variabele ploeg.
  • Upgrade naar Side-Shift mogelijk.(optioneel).
  • Plug and play toepassing leverbaar voor electr. ventielen (optioneel).
  • Perceel Uitwaaieren (vanaf versie 22.4).

Opbouwen Track-Control

Het opbouwen van Track-Control vraagt niet veel tijd, enkel de wentelsensor (benaderings schakelaar) moet op de ploeg gemonteerd worden. In de cabine moet er een controller geplaatst worden van ca 15x15x 5 cm en verder hangt het af van hoe de ploeg aangestuurd gaat worden. Of te wel met de electr. ventielen op de tractor, of met een 6/2 ventiel om het ventiel van de besturing te gebruiken of met een extern ventielblok op de ploeg.

Automatisch Uitgeren

Het "automatisch uitgeren zonder gedoe" wil zeggen dat u zonder na te denken het systeem kunt instellen om aan de juiste kant uit te komen. U hoeft dus geen rekening te houden met rijnummers, deze worden automatisch op- of afgeteld. Het enige wat u het systeem moeten vertellen is aan welke kant van het perceel de AB lijn licht. Dit kunt u visueel doen in het scherm door op de ploeg rechtsonder te drukken.
Indien u gaat ploegen in de standaard vorm, dus gewoon een AB lijn volgen, hoeft u ook niet de ploegrichting te vertellen aan het systeem. Door middel van de wentelsensor wordt deze richting automatisch bepaald.